Social media
Contact
Addres

Maliebaan 71 G, 3581 CG Utrecht

E-mail

info@mentorschap.nl

Telefoon

+030 - 2307190

Dag van de Mentor 2016: met recht betrokken, nu en straks

Zaterdag 29 oktober kwamen zo’n 300 mentoren van de regionale stichtingen mentorschap bijeen tijdens de jaarlijkse Dag van de Mentor in De Reehorst in Ede.

dvdm-36Het thema van de dag was ‘met recht betrokken, nu en straks’. Kees Blankman, Universitair docent Familie- en Gezondheidsrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam, was de dagvoorzitter. De bijeenkomst begon met een lied van Maud Wilms dat ze speciaal schreef voor de Regionale Stichtingen Mentorschap en de daarbij behorende mentoren. U kunt het lied hier beluisteren.

dvdm-48Na het welkomstwoord en het lied was het tijd voor de presentatie van mentoren: wat is voor hen de kern, wat zijn hun dilemma’s en wensen voor de toekomst. Kees Blankman reageerde op de kern, dillema’s en wensen en vroeg de mentoren in de zaal om hun mening. Er ontstond een interactieve discussie in de zaal.

dvdm-57Jacobine Geel, voorzitter van GGZ Nederland, nam het tweede deel van het ochtendprogramma voor haar rekening en reflecteerde op de thema van de dag.

Het middagprogramma bestond uit verschillende workshops en mini colleges met betrekking tot het thema van de dag. De mentoren konden kiezen tussen workshops en mini colleges. Ze volgden één workshop van twee uur of twee mini colleges van een uur.

dvdm-100De dag werd afgesloten met een plenaire terugkoppeling waarin de mentoren gevraagd werden om hun mening over een aantal stellingen, na de opiniepeiling kwam Maud Wilms het mentorschapslied live zingen, gevolgd door een borrel. In zijn algemeenheid waren de reacties van de deelnemers zeer positief en was het een inspirerende dag waar iedereen met veel plezier op terugkijkt.

Alle foto’s van de Dag van de Mentor 2016 kunt u op onze Facebookpagina vinden.

Een aantal presentaties die deze dag zijn vertoond, zullen de komende tijd geplaatst worden op mentorschap.net. Bent u mentor maar heeft u nog geen toegang tot dit netwerk, dan kunt u via uw coördinator inlogcodes aanvragen.

 

"Ernest kan meer dan je zou denken!"

Mentor Gerard van den Berg

Lees meer