Social media
Contact
Addres

Maliebaan 71 G, 3581 CG Utrecht

E-mail

info@mentorschap.nl

Telefoon

+030 - 2307190

Dag van de Mentor 2017: Mijn kracht als mentor

Op zaterdag 28 oktober waren bijna 300 mentoren verbonden aan de Regionale Stichtingen van Mentorschap Nederland bijeen in de Reehorst in Driebergen voor de jaarlijkse Dag van de Mentor.

De doelstelling van deze dag is een informele, gezellige en informatieve dag te bieden aan mentoren die zich vrijwillig inzetten voor hun cliënten. Het thema van dit jaar was ‘Mijn kracht als mentor’.

In de ochtend werd hier als eerste invulling aan gegeven door Leontine Groen-van de Ven, docent/onderzoeker van Hogeschool Windesheim. Zij hield een inleiding over de uitdagingen voor de mentor bij de besluitvorming met kwetsbare zorgvragers.

Vervolgens gaf theater Draad met haar terugspeeltheater beeld aan de uitdagingen voor en de kracht van onze mentoren in de praktijk.

Er was voldoende ruimte voor informeel contact op de Dag van de Mentor 2017

Mentoren werden uitgenodigd hun verhaal te doen en kregen hun verhaal ‘teruggespeeld’. Hierbij werd op boeiende wijze zichtbaar gemaakt wat de kern van het verhaal was.

In de middag namen de mentoren deel aan een workshop naar keuze. Het programma werd afgesloten door Henk Brandt, voorzitter van Mentorschap Nederland, die terugblikte op tien jaar mentorschap. Daarbij werden enkele (oud-)Kamerleden die zich in het verleden inzetten voor de landelijke functie van Mentorschap Nederland, met een videoboodschap aan het woord gelaten. De videoboodschappen kunt u hier terugkijken. Burgemeester Peter Oskam van Capelle a/d IJssel heeft ons mondeling te woord gestaan. Een weergave van zijn verhaal aan ons leest u hier.

De dag werd omlijst door een heerlijke lunch en afsluitende borrel, met volop gelegenheid om informeel bij te praten.

De Dag van de Mentor 2017  werd gewaardeerd met een gemiddeld cijfer van 7,7. Een cijfer waar we trots op zijn en wat voldoende uitdaging geeft om er volgend jaar opnieuw een hele mooie dag van te maken!

"Ernest kan meer dan je zou denken!"

Mentor Gerard van den Berg

Lees meer