Social media
Contact
Addres

Maliebaan 71 G, 3581 CG Utrecht

E-mail

info@mentorschap.nl

Telefoon

+030 - 2307190

Mentorschap Nederland start wervingscampagne

300 cliënten wachten op een mentor!

Vanaf 21 augustus start Mentorschap Nederland een campagne om mentoren te werven voor mensen die door ziekte of beperking niet voor zichzelf kunnen opkomen.

Op dit moment wachten 300 cliënten op een mentor en de aanvragen blijven binnenkomen. Mentorschap Nederland en de daarbij aangesloten regionale stichtingen zoeken daarom dringend nieuwe mentoren.

De bekendheid met de beschermingsmaatregel mentorschap en de vraag naar mentoren zijn de afgelopen jaren beide sterk gegroeid. In de periode 2013 tot en met 2016 is het aantal cliënten dat via de Regionale Stichtingen Mentorschap door een mentor wordt ondersteund, toegenomen van zo’n 900 naar ruim 2.200. Dat betekent een jaarlijkse groei van meer dan 25 procent!

Wat is een mentor?
Een mentor is de wettelijke, door de kantonrechter aangestelde, vertegenwoordiger, belangenbehartiger, vertrouwenspersoon en adviseur van zijn cliënt. Hij of zij helpt de cliënt de regie over zijn leven te houden. Mentorschap Nederland bevordert de goede uitvoering van de wettelijke beschermingsmaatregel. Mentorschap Nederland komt voort uit de samenwerking van de regionale stichtingen die het mentorschap coördineren. De regionale stichtingen zijn erkend als aanbieder van professioneel mentorschap en vervullen een kennisfunctie voor hun regio.

Campagne
De wervingscampagne begint op 21 augustus met een radiospotje op NPO Radio 1, 2 en 4. De twee weken durende landelijke radiocampagne wordt gecombineerd met artikelen en advertenties in lokale en regionale bladen en voorlichtingspresentaties.

In het radiospotje vertelt Marinka de Haan wat zij als mentor doet. Zij roept anderen op zich ook aan te melden. De campagne moet uiteindelijk leiden tot meer dan 500 nieuwe aanmeldingen van potentiële mentoren komend jaar, voor al die mensen die de hulp van een mentor hard nodig hebben.

Radiospot

Deze radiospot is helaas niet meer beschikbaar.

De campagne is financieel mede mogelijk door de Stichting tot Steun aan Mentorschap.


Voor de media:

Heeft u ruimte vrij?

Heeft u ruimte op uw website, in uw krant of in een andere uitgave? Promoot Mentorschap Nederland en plaats een stopperadvertentie. We hebben stopperadvertenties beschikbaar in drie verschillende formaten in kleur en ook een zwart-wit versie. Klik hier voor ons promotiemateriaal.

"Ernest kan meer dan je zou denken!"

Mentor Gerard van den Berg

Lees meer