Social media
Contact
Addres

Maliebaan 71 G, 3581 CG Utrecht

E-mail

info@mentorschap.nl

Telefoon

+030 - 2307190

Mentorschap Noord krijgt 10.000 euro voor project ‘Een mentor voor kwetsbare ouderen’ en 20.000 euro voor het project ‘Ik heb een mentor nodig’

Namens Stichting Mentorschap Noord heeft Lies Reitsema, voormalig kwartiermaker en coördinator bij Mentorschap Noord, fondsen geworven voor de projecten ‘Een mentor voor kwetsbare ouderen’ en ‘ik heb een mentor nodig’.

Het project ‘Een mentor voor kwetsbare ouderen’ duurt twee jaar om het mentorschap voor kwetsbare, veelal alleen wonende ouderen, onder de aandacht te brengen bij zorg- en welzijnsorganisaties, belangenorganisaties, gemeenten en andere organisaties. Het mentorschap is vooral in Groningen en Drenthe bij veel van deze organisaties nog onbekend. In Friesland is het mentorschap al meer bekend, maar ook daar zijn nog niet alle organisaties bekend met het mentorschap. Met de bijdrage van het Oranje Fonds kan Mentorschap Noord het mentorschap onder de aandacht brengen in Friesland, Groningen en Drenthe.

Naast de bijdrage van het Oranje Fonds heeft Mentorschap Noord ook van vier kleinere fondsen een bijdrage van 5.000 euro per fonds gekregen voor het project ‘Ik heb een mentor nodig’. Dit project duurt één jaar en is vooral bedoeld om de bekendheid van het mentorschap te vergroten in de overige branches zoals de gehandicaptenzorg en GGZ.

Oranje_Fonds-bloklogo_vsi_0Het streven is de komende twee jaar de doelgroepen zo veel mogelijk te bereiken zodat de (gedeeltelijk) wilsonbekwame mensen niet tussen wal en schip raken en ze de hulp krijgen die ze verdienen.

"Ernest kan meer dan je zou denken!"

Mentor Gerard van den Berg

Lees meer