Social media
Contact
Addres

Maliebaan 71 G, 3581 CG Utrecht

E-mail

info@mentorschap.nl

Telefoon

+030 - 2307190

Mentorschap Noordwest-Holland viert feest

200e koppelingIn april ontving Mentorschap Noordwest-Holland de 200e beschikking van de rechtbank. Hiermee werd wederom een mentor van de stichting aangesteld als vertegenwoordiger van één van de cliënten. Coördinator Patrick Komen bezocht Bram Milhous, de gelukkige mentor, om hem in het zonnetje te zetten. Bram werkt al enkele jaren als mentor voor de stichting. Dit mentorschap is dan ook niet zijn eerste.

“Het is beter te geven, dan te ontvangen,” aldus Bram Milhous. “Ik voel me er goed bij om iets voor een ander te betekenen. Zonder dat ik hulpverlener ben. Ik overzie de situatie en schakel hulp in, als dat nodig is.”

Bram raakte enkele jaren geleden bekend met mentorschap. Toen voor zijn vader, die begon te dementeren. In 2012 is hij gestart als vrijwillig mentor bij Mentorschap Noordwest-Holland. “Na de basistraining mentorschap, kreeg ik een mevrouw met Korsakov als cliënt. Ze woonde nog thuis en had veel begeleiding nodig. Na een lang proces is ze inmiddels opgenomen. Ik hoef nu minder voor haar te regelen, maar het sociale contact blijft.”

In oktober 2014 maakte Bram kennis met een dementerende heer. “De man beseft niet altijd dat hij ziek is. Dat leidt ertoe dat hij hulp moeilijk toelaat. Het mentorschap biedt voor hem uitkomst. Hij zal immers steeds meer hulp nodig hebben en doordat ik regelmatig bij hem langskom, kan ik dat inschatten en in werking zetten. Dat juist dit voor de stichting de 200e beschikking is, was een leuke verrassing!”

"Ernest kan meer dan je zou denken!"

Mentor Gerard van den Berg

Lees meer