Social media
Contact
Addres

Maliebaan 71 G, 3581 CG Utrecht

E-mail

info@mentorschap.nl

Telefoon

+030 - 2307190

Mentorschap Zeeland krijgt onverwacht bezoek van Koningin

Koningin Maxima bracht op 21 februari jongstleden een onverwacht bezoek aan Mentorschap Zeeland. Maxima sprak daar met een afvaardiging van het bestuur en medewerkers en enkele mentoren met hun cliënten.

Zij waren bij elkaar gekomen om te praten met een delegatie van het Oranje Fonds. De stichting ontvangt subsidie uit dit fonds, waarover wij eerder een artikel publiceerden. Dat de Koningin als beschermvrouwe van het Oranje Fonds ook aanwezig was, kwam als een grote verrassing.

De Koningin was erg geïnteresseerd in het werk van Mentorschap Zeeland. Er was volop gelegenheid om te vertellen over het werk van de stichting en in het bijzonder over het project Samenwerken met mentorschap in veilige handen, wat mede door het Oranje Fonds kon worden uitgevoerd. In dit project zijn mentoren getraind om huiselijk geweld te herkennen en stappen te ondernemen. Daarnaast hebben 20 organisaties die met Mentorschap Zeeland willen samenwerken om ouderenmishandeling en huiselijk geweld aan te pakken of te voorkomen, een intentieverklaring getekend op een werkconferentie op 8 november jl. Dat zijn o.a. zorginstellingen, een aantal overheden zoals politie, gemeenten, bewindvoerders, notarissen, een bank, etc.

Bij de bijeenkomst met Maxima waren ook de burgemeesters van Middelburg en Sluis aanwezig. Zij deden de toezegging dat Mentorschap Zeeland zich mag presenteren op een bijeenkomst met alle Zeeuwse burgemeesters.

‘s Avonds werd door omroep Zeeland aandacht besteed aan het bezoek. Cliënt Nigel vertelt samen met zijn mentor wat hij van het bezoek vond. Wilt u dit item terugkijken? Klik hier. Ook de PZC had volop oog voor het bezoek, hier leest en ziet u een verslag deze Zeeuwse krant.

"Ernest kan meer dan je zou denken!"

Mentor Gerard van den Berg

Lees meer