Social media
Contact
Addres

Maliebaan 71 G, 3581 CG Utrecht

E-mail

info@mentorschap.nl

Telefoon

+030 - 2307190

Najaarscongres VerenSo: Starten en stoppen van een behandeling

Verenso NajaarscongresVerenSo is de landelijke vereniging voor specialisten in de ouderengeneeskunde. Het najaarscongres 2015 had als thema ‘Start & Stop’. Met een keur aan vakbekwame sprekers werd naar antwoorden gezocht op vragen als: Wat zijn voor een specialist ouderengeneeskunde de criteria bij het starten en stoppen van een behandeling? Hoe kies je de beste behandeloptie voor je patiënt? Hoe stop je die behandeling waar patiënt en familie zo veel hoop op vestigen? En wat heb je nodig om dit te durven?

Allemaal vragen waarbij mentorschap een rol kan spelen en waarin mentoren een essentiële rol kunnen vervullen voor hun cliënten.

In de ruime en goed geoutilleerde ambiance van CineMec in Ede was een informatiemarkt ingericht waar ook dit jaar Mentorschap Nederland een stand had ingericht. Sieger de Vries en Ad Groen van Mentorschap Overijssel Gelderland vormden de standbemanning. Zij hebben hun aanwezigheid als vertegenwoordigers van Mentorschap Nederland als zeer waardevol ervaren. Vooral tijdens de ruime middagpauze was er behoorlijk wat belangstelling, soms wat vluchtig en beperkt tot het meenemen van een folder, maar meerdere keren ook een slag intensiever. Zij hebben een aantal interessante gesprekken gevoerd met artsen over hun cliënten en de mogelijke rol van mentorschap. Ook toonden diverse artsen, die voor hun pensioen staan, belangstelling voor een toekomstige eigen rol als mentor. Meerdere bezoekers lieten weten dat het een goede zaak is dat Mentorschap Nederland zich profileert tijdens zo’n congres.

Sieger en Ad kijken met een goed gevoel op het congres terug en zien alle reden om volgend jaar weer van de partij te zijn om voorlichting te geven over het mentorschap.

"Ernest kan meer dan je zou denken!"

Mentor Gerard van den Berg

Lees meer