Social media
Contact
Addres

Maliebaan 71 G, 3581 CG Utrecht

E-mail

info@mentorschap.nl

Telefoon

+030 - 2307190

Presentatie Kim Putters: wie zijn de meest kwetsbaren in de toekomst?

Mentorschap Nederland deelt haar kantoor met een aantal organisaties uit het Sociaal Domein: Sociaal Werk Nederland, MeeNL, FCB, Registerplein, NOV, Coalitie Erbij en Mentorschap Noordwest en Midden. Behalve het delen van een aantal facilitaire zaken, organiseren we ook activiteiten om kennis te delen en elkaars netwerk te ontmoeten.

Donderdag 23 maart organiseerden de organisaties een eerste gezamenlijk symposium. Kim Putters, directeur van het SCP, hield een inleiding over de stand van Nederland: hoe tevreden zijn we en welke trends zijn er zichtbaar onder de verschillende lagen in de bevolking. Daarin wordt vooral zichtbaar dat de groep die het minst te besteden heeft, tevens de groep is die het meeste zorg nodig heeft, het grootste aantal mensen heeft wat zich eenzaam voelt en het minste vertrouwen in de politiek heeft. Contacten hebben om te kunnen participeren zijn zeer essentieel voor welzijn en kwaliteit van leven, waar mentoren een rol in kunnen vervullen.

Voor wie geïnteresseerd is vindt u hier zijn presentatie.

Na de presentatie konden de deelnemers een workshop volgen naar eigen keuze. Iedere organisatie had een workshop georganiseerd. De bijeenkomst werd afgesloten met de onthulling van een beeld om de samenwerking van de organisaties te bevestigen, gevolgd door een borrel en een hapje.

"Ernest kan meer dan je zou denken!"

Mentor Gerard van den Berg

Lees meer