Social media
Contact
Addres

Maliebaan 71 G, 3581 CG Utrecht

E-mail

info@mentorschap.nl

Telefoon

+030 - 2307190

Radiocampagne (18-29 augustus)

Mentorschap Nederland op de radio

Mentorschap Nederland zendt van 18 tot 29 augustus op Radio 2 en Radio 4 een reclamespotje uit. Daarmee willen we meer bekendheid geven aan mentorschap én mensen oproepen zich aan te melden als mentor. In het reclamespotje is de stem van Marinka de Haan te horen. Zij is mentor bij Mentorschap West-Brabant. Op het moment dat zij het spotje insprak, had zij twee cliënten: meneer de Jong en Josina. Hieronder vertelt zij over haar ervaring met Josina.

Luister hier het radiospotje

 

Marinka de Haan opname spot Marinka de Haan: “Op zoek naar vrijwilligerswerk met net een beetje ‘extra’ kwam ik in contact met Mentorschap West-Brabant om eens te onderzoeken wat een mentor nu eigenlijk precies doet. En vanaf het eerste moment dacht ik: ‘ja, dit wil ik’.

Ik kwam al snel in contact met Josina, een dame van 46 jaar. Zij is op heel jonge leeftijd in een rolstoel terechtgekomen na een ongeluk. Na een beroerte kon ze niet meer voor zichzelf zorgen. Familie is er wel, maar daarmee heeft ze geen contact. Haar zelfstandige leventje heeft ze volledig moeten opgeven. Ze woont nu in een ‘residentie’ waar ze alle zorg krijgt die ze nodig heeft.

Op het moment dat ik in haar leven kwam, zat ze net in een roerige periode. Ze had veel problemen op de afdeling waar ze woonde en moest verhuizen. In die tijd heb ik haar vertrouwen gewonnen en haar kunnen steunen bij alles wat haar bezighoudt. Inmiddels is ze helemaal thuis op de nieuwe afdeling. Ik zorg dat de papierwinkel is geregeld, dat afspraken met de instelling worden gemaakt. Af en toe doe ik ook een boodschapje voor haar.

Tijdens mijn bezoekjes aan Josina voel ik me altijd een dankbaar mens. Het voelt als iets heel bijzonders, dat ik zo veel kan betekenen voor iemand die zelf nog maar zo weinig kan. Haar uitbundige lach is voor mij steeds weer een cadeautje waar ik ook achteraf nog blij van kan worden.

Ik kan iedereen aanraden om mentor te worden: dankbaar werk dat je kunt doen op de momenten dat het je zelf uitkomt. Het is heel bijzonder om zo veel te kunnen betekenen voor een ‘vreemde’!

Voelt u zich aangesproken en is het mentorschap iets voor u? Neem dan contact op met de Stichting Mentorschap in uw regio. 

"Josina's lach is voor mij de slagroom op de taart die vrijwilligerswerk heet"

Mentor Marinka de Haan

Lees meer