Social media
Contact
Addres

Maliebaan 71 G, 3581 CG Utrecht

E-mail

info@mentorschap.nl

Telefoon

+030 - 2307190

Radiocampagne 23 februari – 9 maart

De komende jaren groeit de behoefte aan mentoren voor mensen die niet in staat zijn zelf hun belangen te behartigen en geen familie hebben om dat namens hen te doen. Het betreft mensen met dementie, een verstandelijke of een psychische beperking. Om te zorgen dat er voor hen voldoende mentoren zijn, start Mentorschap Nederland een wervingscampagne. De campagne loopt van 23 februari tot en met 9 maart, op NPO Radio 1 en Radio 2.

Marinka de Haan opname spot Mentorschap Nederland hoopt dat de campagne net als vorig jaar veel nieuwe aanmeldingen oplevert. Op dit moment is er veel aandacht voor de kwaliteit van de verpleeghuiszorg. Beoogd wordt om de cliƫnt meer zeggenschap in het zorgplan te geven. Daarmee ontstaat een toenemende behoefte aan mentoren. De spotjes richten zich niet alleen op potentiƫle mentoren, maar ook op zorgprofessionals. Instellingen en gemeentelijke diensten zijn namelijk nog onvoldoende bekend met mentorschap als wettelijke vertegenwoordiging van mensen die niet (meer) goed voor zichzelf kunnen opkomen.

 

Luister hier het radiospotje


Voelt u zich aangesproken en is het mentorschap iets voor u? Neem dan contact op met de Stichting Mentorschap in uw regio.

"Josina's lach is voor mij de slagroom op de taart die vrijwilligerswerk heet"

Mentor Marinka de Haan

Lees meer