Mentor Ilse Cohen

“Toen ik benaderd werd voor de specifieke mentorschap vraag van Aliccia, hadik meteen het gevoel dat ik hier iets in wilde betekenen. In mijn eerste kennismaking begon Aliccia te stralen toen ik haar in het papiamento aansprak.

Vanuit mijn culturele achtergrond en kennis van de Antilliaanse cultuur, begrijp ik hoe belangrijk familiebanden, cultuur en woordgebruik is. Het zorgstelsel in Nederland is voor mensen met een verstandelijke beperking goed geregeld. Mensen worden gestimuleerd in hun zelfredzaamheid en ze gaan naar het werk of een andere vorm van dagbesteding, de zorg is heel geordend. Op de Antillen wordt de zorg met name binnen de familie opgevangen.

Ik kan de familie uitleggen hoe de zorg in Nederland voor Aliccia geregeld is en heb hen gebeld om uit te leggen wat ik als mentor voor Aliccia kan betekenen. Ik hou de familie op de hoogte over hoe het met Aliccia gaat, vertel wat Alliccia doet en hoe de zorg geregeld is. Ook stuur ik af en toe een mail met een foto.

Ik word door de begeleiders van Aliccia goed op de hoogte gehouden en betrokken bij de zorg voor Aliccia, zodat ik mee kan denken. Ik word benaderd wanneer er belangrijke gebeurtenissen zijn voor Aliccia. Laatst ontving Aliccia haar diploma voor linedance, ik ben bij de uitreiking aanwezig geweest. Ze vindt het fijn als ik daar bij ben en straalt dan van oor tot oor.

Cultuurspecifieke zaken als eten, gewoontes en muziek bespreek ik ook met de begeleiders. Zij weten daardoor wat belangrijk is voor Alliccia en leren haar nog beter begrijpen. Bij mijn bezoeken zie ik dat Aliccia opleeft. Het mentorschap voor Aliccia geeft me veel voldoening. Ik ben blij dat ik vanuit mijn achtergrond een steentje kan bijdragen in het welbevinden van Aliccia”.

 

Mentor Ilse cohen

Wanneer u onze website gebruikt, worden er cookies geplaatst voor analysedoeleinden en om uw ervaring op onze website waardevoller te maken. Als u op “Akkoord” klikt, wordt er nog een cookie geplaatst die ervoor zorgt dat de inhoud en advertenties beter op uw voorkeuren voor deze en andere websites worden afgestemd. Lees meer over het beheren van uw cookie-instellingen.
Akkoord

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Aanhef *

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, kunnen wij je woongemeente nodig hebben.

Met het versturen van dit formulier geef je toestemming aan ons om via deze gegevens contact met je te zoeken. Wil je weten hoe wij met de door jou ingevulde gegevens omgaan, lees hier onze privacyverklaring.

Wij streven ernaar binnen 5 werkdagen te reageren. Vanwege de feestdagen kan dit langer duren dan gebruikelijk.