Mentor worden iets voor u?
Eigen regie hebben over dagelijkse vraagstukken lijkt zo vanzelfsprekend. Maar dat is het niet voor iedereen. Laat staan voor iets ingewikkelder vragen zoals: welke zorg heb ik nodig? Kan ik nog wel zelfstandig wonen? En zo ja, wat heb ik daarvoor nodig? En hoe regel ik dat? Spreekt het jou aan om verminderd wilsbekwame mensen of volledig wilsonbekwame mensen hierbij te ondersteunen? Misschien is het mentorschap dan iets voor jou.
Wat doet een mentor?
Een mentor wordt door de kantonrechter benoemd om mensen die verminderd wilsbekwaam of volledig wilsonbekwaam zijn, waar nodig te vertegenwoordigen bij beslissingen die genomen moeten worden ten aanzien van behandeling, zorg en begeleiding. De mentor helpt waar mogelijk zijn cliënt de regie over zijn leven te houden of terug te krijgen, door te helpen de voor hem of haar juiste beslissing te nemen. Je leert je cliënt kennen, je bespreekt indien mogelijk wensen en mogelijkheden met de cliënt en ziet erop toe dat zorg en begeleiding daarop worden afgestemd. De mentor is voor behandelaars en verzorgers altijd de eerste contactpersoon.
Mentor worden bij Mentorschap Nederland
Mentorschap Nederland is een vereniging van elf Regionale Stichtingen Mentorschap die gezamenlijk in heel Nederland mentorschap bieden met behulp van zo’n 2.250 vrijwilligers.
Indien je interesse hebt in het mentorschap, kun je via het formulier op deze pagina je gegevens achter laten. Een coördinator van de Stichting Mentorschap in jouw woonomgeving neemt dan contact met je op. Nadat gezamenlijk is vastgesteld dat het mentorschap wat voor je kan zijn, word je opgeleid. Zodra er een cliënt is die past bij jouw profiel zal de stichting je mandateren om het mentorschap over deze cliënt uit te oefenen. Vanaf dat moment ben je mentor. De coördinator zal ondersteuning en begeleiding voor je regelen, intervisie met andere mentoren kan geregeld worden en er worden regelmatig bijscholingen aangeboden.
Je bezoekt je cliënt regelmatig en je hebt contact met zijn zorgverleners en of begeleiders. Indien er familie of andere naasten zijn, informeer je die regelmatig over hoe het met uw cliënt gaat.
Mentor worden? Meld je direct aan!
Als je belangstelling hebt om mentor te worden dan komen we graag met je in contact. Bel, mail of vul het formulier hieronder in.
Mentor worden? Meld je aan!
Als je belangstelling hebt om mentor te worden dan komen we graag met je in contact. Bel, mail of vul het formulier wat je hieronder ziet in. Je kunt natuurlijk ook eerst verder kijken op onze site voor meer informatie.