Social media
Contact
Addres

Maliebaan 71 G, 3581 CG Utrecht

E-mail

info@mentorschap.nl

Telefoon

+030 - 2307190

Slide background

Mentor Nodig?

Mentorschap Nederland

Indien u een mentor nodig heeft voor uzelf, uw naaste of uw cliënt, kunt u contact opnemen met Mentorschap Nederland om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Op deze pagina vindt u meer informatie over wat mentorschap is en op welke wijze Mentorschap Nederland invulling geeft aan het mentorschap.

Direct aanmeldenLees meer

Mentor nodig?

Indien u een mentor nodig heeft voor uzelf, uw naaste of uw cliënt, kunt u contact opnemen met Mentorschap Nederland om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Op deze pagina vindt u meer informatie over wat mentorschap is en op welke wijze Mentorschap Nederland invulling geeft aan het mentorschap.

Wat kan een mentor voor u doen?

Bent u meerderjarig en heeft u door ziekte of beperking moeite om de regie te nemen over uw verzorging, verpleging, begeleiding en/of uw behandeling? Bijvoorbeeld door een verstandelijke beperking, dementie of een psychische aandoening? Is er geen familie die u kan ondersteunen? Dan is een mentor mogelijk iets voor u. Een mentor is een door de rechter benoemd wettelijk vertegenwoordiger die u helpt om de regie over uw leven te houden. Een mentor kan een familielid zijn, iemand anders uit uw omgeving, maar ook een beroepsmentor of een mentor via een van de stichtingen van Mentorschap Nederland.

Een mentor helpt u om de juiste beslissing te nemen. En indien de mentor namens u optreedt, is dat altijd met als uitgangspunt wat voor u belangrijk is.

De mentor gaat niet over uw financiën. U kunt bewindvoering aanvragen indien u ook ondersteuning nodig heeft bij het regelen van uw financiën.

Meer informatie

Wat kan Mentorschap Nederland voor u doen?

Mentorschap Nederland kan u, indien gewenst, via de regionale stichting bij u in de buurt, helpen aan een mentor. De regionale stichtingen van Mentorschap Nederland werven vrijwilligers, die professioneel worden opgeleid en begeleid om goed uitvoering te geven aan het mentorschap. Nadrukkelijk wordt gekeken naar wat u belangrijk vindt en wat u nodig heeft. Daar wordt de juiste mentor bij gezocht. U maakt kennis met de beoogd mentor en als het klikt worden u en de mentor aan elkaar gekoppeld. De mentor besteedt tijd en aandacht aan u, onder andere door u regelmatig te bezoeken. Zo leren u en de mentor elkaar goed kennen en vertrouwen.

Ja, ik heb een mentor nodig

Mentor nodig? Meld je direct aan!

Als je belangstelling hebt om mentor te worden dan komen we graag met je in contact. Bel, mail of vul het formulier wat je hieronder ziet in. Je kunt natuurlijk ook eerst verder kijken op onze site voor meer info.

Maak uw keuze

Aanmeldformulier - Mentor aanvragen

  • Dit is nodig om te bepalen vanuit welke stichting mentorschap contact met u zal worden opgenomen.

Ik heb een vraag over mentorschap

  • Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, kan het van belang zijn te weten in welke gemeente u woont.
  • Ik begrijp dat ik akkoord ga met de privacy verklaring