Social media
Contact
Addres

Maliebaan 71 G, 3581 CG Utrecht

E-mail

info@mentorschap.nl

Telefoon

+030 - 2307190

Mentor nodig? Voor zorgaanbieders

Hoe wij samenwerken met zorgaanbieders

Als zorgaanbieder bent u wettelijk verplicht cliënten te informeren over en toestemming te vragen voor zorg- en behandelplannen. Als uw cliënt niet in staat is daarover beslissingen te nemen, biedt de wet verschillende vormen van vertegenwoordiging. Mentorschap is er daar één van.

Per 1 januari 2020 treden de wetten Zorg en Dwang (WZD) en Verplichte GGZ (Wvggz) in werking. Met deze wetten heeft u de verplichting om vertegenwoordiging te regelen voor cliënten die moeite hebben de regie over hun leven te houden. Indien er geen naaste familie of gemachtigde is die deze vertegenwoordiging op zich kan of wil nemen, moet een mentor worden aangevraagd. U doet deze aanvraag als zorgaanbieder. Mentorschap Nederland ondersteunt u daar graag bij.

In de veelgestelde vragen vindt u  meer informatie over het verloop van de samenwerking tussen een mentor en u als zorgaanbieder.

Wilt u meer weten over de mogelijkheid om mentoren voor uw cliënten in te zetten of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze stichting uit uw regio of met de landelijke organisatie.

 

 

 

"Ernest kan meer dan je zou denken!"

Mentor Gerard van den Berg

Lees meer