Social media
Contact
Addres

Maliebaan 71 G, 3581 CG Utrecht

E-mail

info@mentorschap.nl

Telefoon

+030 - 2307190

ActiZ presenteert handreiking voor zorgmedewerkers en organisaties

brochureMichiel Kooijman van ActiZ bood in een bijeenkomst op 30 juni de eerste exemplaren aan van de handreiking ‘Eigen regie en vertegenwoordiging’ die ActiZ liet maken.

Als iemand ‘wilsonbekwaam’ is, dan betekent dat niet dat hij of zij geen regie meer kan hebben over zijn of haar eigen leven. Wel wordt het lastiger om de regie bij de cliënt te laten, en soms is de steun van iemand anders nodig om een besluit te nemen. Maar wie kan en mag de cliënt vertegenwoordigen? Daarvoor zijn wetten en spelregels. ActiZ heeft deze op een rij gezet in de handreiking ‘Eigen regie en vertegenwoordiging.’

De bijeenkomt was voor kwaliteitsmedewerkers van instellingen voor ouderenzorg. Naast de presentatie door de auteur van de brochure Karel van Dijk, was er een inleiding van Dorothea Touwen, onderzoekster en docent Medische Ethiek.

Lies Reitsema, coördinator van Mentorschap Noord en Dick Wilders, mentor bij Mentorschap Midden Nederland, legden uit hoe Mentorschap Nederland werkt en gaven antwoord op vragen.

Voorgrond: Michiel Kooijman van actiZ en rechts achter: Karel van Dijk auteur van de brochure.

Voorgrond: Michiel Kooijman van actiZ en rechts achter: Karel van Dijk de auteur van de brochure.

U kunt het nieuwsbericht van ActiZ hier lezen en u kunt de handreiking hier downloaden.

"Ernest kan meer dan je zou denken!"

Mentor Gerard van den Berg

Lees meer