Voor zorgaanbieders

Hoe wij samenwerken met zorgaanbieders

Als zorgaanbieder ben je wettelijk verplicht cliënten te informeren over en toestemming te vragen voor zorg- en behandelplannen. Als jouw cliënt niet in staat is daarover beslissingen te nemen, biedt de wet verschillende vormen van vertegenwoordiging. Mentorschap is er daar één van.

Per 1 januari 2020 zijn de wetten Zorg en Dwang (WZD) en Verplichte GGZ (Wvggz) in werking getreden. Met deze wetten hebben zorgverleners de verplichting om vertegenwoordiging te regelen voor cliënten die moeite hebben de regie over hun leven te houden. Indien er geen naaste familie of gemachtigde is die deze vertegenwoordiging op zich kan of wil nemen, moet een mentor worden aangevraagd. Je doet deze aanvraag als zorgaanbieder. Mentorschap Nederland ondersteunt je daar graag bij.

In de kennisbank vind je  meer informatie over onder andere het verloop van de samenwerking tussen een mentor en de zorgaanbieder.

Wil je meer weten over de mogelijkheid om mentoren voor jouw cliënten in te zetten of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met de stichting werkzaam in jouw regio of met de landelijke organisatie.

 

 

 

Wanneer u onze website gebruikt, worden er cookies geplaatst voor functionele en analytische doeleinden. Lees meer over de functie van deze cookies.
x

Ben jij opzoek naar een website webshop of e-learning?

Website

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

Webshop

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.

E-learning

Korte intro over het pakket, Vervolgens de inhoud er onder.