Social media
Contact
Addres

Maliebaan 71 G, 3581 CG Utrecht

E-mail

info@mentorschap.nl

Telefoon

+030 - 2307190

Als mentor ben je ook in deze coronatijd belangrijk voor je cliënt

Mentor Thea: “Ik zou iedereen aanraden om ook mentor te worden. Het is zo’n mooie aanvulling op je leven.”

Thea is sinds één jaar mentor van Faroq. Faroq is een man met een verstandelijke beperking en is rolstoelafhankelijk. Thea is een enthousiaste vrijwilliger. Haar man tipte haar op een advertentie over mentorschap in de krant van de regionale stichting Mentorschap Haag en Rijn. “Deze vorm van vrijwilligerswerk sprak me gelijk aan”, vertelt Thea. “Het een-op-een contact met een cliënt past goed bij mij.”

Corona
In maart viel het persoonlijke contact op locatie met Faroq weg. “We zijn wel gelijk gaan beeldbellen. Ook ben ik kaartjes gaan sturen. Ik merkte aan Faroq dat hij het fijn vond om op deze manier toch contact te houden. Toch voelde ik me soms machteloos. Beeldbellen is niet hetzelfde als fysiek bij elkaar in één ruimte zitten en echt de tijd hebben om alle zaken goed door te spreken en bijvoorbeeld een spelletje te spelen.”

Sinds kort gaat Thea, met mondkapje, weer bij Faroq op bezoek. “De eerste keer dat ik weer langskwam schreeuwde hij van geluk. Dat gaf me echt een goed gevoel. Ik merk nu ik weer op bezoek kom dat het beter met Faroq gaat.”

“Door de huidige coronacrisis ben ik erachter gekomen hoe belangrijk de beschermingsmaatregel mentorschap is. Het is fijn dat je er echt voor iemand kunt zijn en zijn oren en ogen bent. Je kunt je cliënt echt het gevoel geven dat hij ertoe doet en er niet alleen voor staat. Dat is heel belangrijk voor mensen met een klein netwerk.”

Aanraden
“Ik zou iedereen aanraden om mentor te worden. Het is zo’n mooie aanvulling op je leven. Mensen hebben geen idee hoe blij ze iemand kunnen maken door er simpelweg voor hem of haar te zijn. Mentorschap kost niet veel tijd, maar het is wel verschrikkelijk belangrijk. Ik vind het echt een verrijking en word er zelf heel blij van.”

“Je zou je eens moeten voorstellen dat je zelf geen netwerk hebt en dat je er alleen niet uitkomt. Dan ben je ontzettend blij als er iemand naast je staat om je te helpen.”

Mentor worden?
Wie net als Thea echt iets voor een ander wil betekenen, kan ook mentor worden. Kandidaten krijgen via de regionale stichtingen Mentorschap professionele scholing en praktische begeleiding. Wilt u ook mentor worden? Op www.mentorschap.nl kunt u meer informatie vinden.

 

"Ik wil graag vanuit de Antilliaanse cultuur
mijn steentje bijdragen aan het welbevinden van Aliccia"

Mentor Ilse Cohen

Lees meer