Social media
Contact
Addres

Maliebaan 71 G, 3581 CG Utrecht

E-mail

info@mentorschap.nl

Telefoon

+030 - 2307190

Anton Maas nieuwe voorzitter Mentorschap Nederland

Vandaag, woensdag 17 april 2019, is Anton Maas door de Algemene Ledenvergadering van Mentorschap Nederland unaniem verkozen tot de nieuwe voorzitter. Hij volgt daarmee Henk Brandt op, die zich de afgelopen 12 jaar als bestuurslid en voorzitter heeft ingezet om de beschermingsmaatregel mentorschap en ons organisatienetwerk goed op de kaart te zetten en Mentorschap Nederland op te bouwen tot wat het nu is: een organisatie van elf regionale stichtingen die met elkaar in heel Nederland mentorschap aanbieden met vrijwilligers.

Anton Maas is geen onbekende voor ons. Hij heeft in 2006/2007 aan de wieg gestaan van de stichting Mentorschap Utrecht. Deze stichting is inmiddels uitgegroeid tot Mentorschap Noordwest en Midden, een van de lidorganisaties van Mentorschap Nederland.

Anton studeerde psychologie en rechten en werkte daarna in de sectoren jeugdzorg, GZ en GGZ. Hij is vele jaren bestuurder geweest van meerdere grote instellingen, de laatste jaren als interim bestuurder, meest recent bij De Twentse Zorgcentra.

Hij is de stichting Mentorschap Utrecht altijd trouw blijven volgen. Zoals hij zelf zegt: “Niet voor niets komen veel cliënten van deze stichting van Reinaerde en Sherpa” (redactie: twee organisaties waar Anton als lid van de Raad van Bestuur heeft gewerkt). Anton wil als voorzitter van Mentorschap Nederland verder werken aan het vergroten van het aantal vrijwilligers en de erkenning door de rechtspraak van de bijzondere positie van onze stichtingen in de uitvoering van het mentorschap.

Bestuur en medewerkers van Mentorschap Nederland en de aangesloten stichtingen kijken uit naar een prettige en vruchtbare samenwerking met onze nieuwe voorzitter.

 

"Ernest kan meer dan je zou denken!"

Mentor Gerard van den Berg

Lees meer